inomec

Referenser

Clarion Hotel Post, Göteborg

I samband med att Clarion Hotel Post utökat sitt hotell med 40 nya hotellrum har Inomec bistått med ett 25 tons multi point ok på 10 meter med två mindre ok i underkant för att få till fyra lyftpunkter.

Detta användes till att lyfta de in princip färdigbyggda hotellrummen på plats. För att kunna väga in så att modulerna hamna i våg användes tre snabblyftblock två som hängdes i de nedersta oken och ett som hängde mellan krankrok och 25 tons oket.
Jobbet utfördes av SIA Forta Prefab och till hjälp användes även en av europas sörtsa lyftkranar som väger in på ungefär 500 ton. Nedan följer några bilder från Göteborgs-posten på projektet, länk finns även om ni vill läsa artikeln.

Tjörnbron, Stenungsund

Inomec har tillsammans med Svevia bytt ut vajrarna på en av sveriges största hängbroar, Tjörnbron. Vajrarna har dragits in och spänts med hjälp av våran unika 12.8 tons vajervinsch.

Rosenlundsbron, Göteborg

Så här såg det ut när vi kompletterade lyftoken för Havator när de lyfte den drygt 120 ton tunga Rosenlundsbron åt sidan för Västlänksbygget i Göteborg. 4 st. 34T Spridarok i botten.

Tomteboda bussdepå, Stockholm

INOMEC har tillsammans med Hovets Entreprenad utfört ett stort projekt åt Skanska i Tomteboda depån. Den gamla postterminalen ska nu bli bussgarage åt SL. INOMEC´s kund Hovets entreprenad fick i uppdrag att ta ner alla betongbalkar från taket för destruktion. Detta för att huset är ett byggnadsminne och måste anpassas efter befintligt yttre. Dessa balkar har sedan ersatts med stål för att få till högre takhöjd i lokalen. Två typer av balkar har tagits ner. En mindre betongbalk på 7,4 ton samt en större på 27 ton. De mindre balkarna var 1060X260 mm och 11,2 m långa. De större balkarna var 1500X600 och 27m långa och i vissa fall även dubbelmonterade.

Till projektet användes SL125 samt SL60 så man kunde arbeta parallellt med de små och större balkarna för att spara tid. SL serien från Enerpac är hydrauliska lyftbockar med stor kapacitet och kan användas både för att lyfta och trycka. De kan även utrustas med elektriska åkvagnar som gör dem till mobila traverser. Allt körs med en fjärrkontroll som samkör alla fyra tornen samtidigt om man vill det. Finns från 16-1100 tons kapacitet.

Först satte en smed ut tillfälliga balkar i stål för avlastning som det sedan stämpades mot. När betongbalken inte längre var bärande var balken först tvungen att komma loss från pelarna innan den kunde sänkas ner på avlastningsbockar. Väl nere kunde man klippa sönder balken för bortforsling.

Projektet var mycket lyckat och metoden som användes var säker och snabb. Samarbetet mellan INOMEC och Hovets Entreprenad har varit mycket bra och vi känner oss stolta över att ha kunnat leverera ett lyckat projekt åt Skanska.

Bilia, Haga Norra

Inomec har levererat utrustning för att vända väggar på vikter upp till 11 ton tillsammans med UPB på projektet Bilia Haga Norra.